Sağlık

Gün İçerisinde Acıktığında Ne Yiyeceğini Bilmeyenler İçin 10 Atıştırmalık Tarifi

Gün içinde çok acıktığınızda lezzetli atıştırmalıklar imdadınıza yetişiyor. Aşık olacağınız atıştırmalık tanımları için içeriğe gelin!

1. Baharatlı Patlamış Mısır

Hazırlama süresi: 10 dakika

Pişirme süresi: 10 dakika

Malzemeler:

  • 1 su bardağı cin mısır

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ

  • Kekik

  • Karabiber

  • Kimyon

  • kırmızı toz biber

  • 1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:

1,3 yemek kaşığı sıvı yağı tencereye alın.

2. Mısırı tencereye ekleyin ve patlatın.

3. 4 yemek kaşığı sıvı yağ ile bir tencereye alın ve üzerine baharatları ekleyin.

4. Kısık ateşte 3-4 dakika pişirin.

5. Bu sürenin sonunda tencereyi ocaktan alın ve üzerine patlamış mısırı ekleyin.

6. Tencerenin kapağını kapatın ve tüm baharatlar karışana kadar tencereyi sallayın.

2. Fırında Patates Cipsi

Hazırlama süresi: 10 dakika

Pişirme süresi: 25 dakika

Malzemeler:

  • 2 patates

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

  • 1 çay kaşığı kırmızı biber

  • Tuz

Yapılışı:

1. Patatesleri soyup ince ince dilimleyin.

2. Uygun şekilde yıkayın ve kurulayın.

3. Patatesleri bir kaseye alın ve yağ, tuz ve kırmızı biber tozuna ekleyin. Hepsini yeterince iyi karıştırın.

4. Patatesleri fırın tepsisine üst üste gelmeyecek şekilde dizin.

5. 170 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin. Sonra ters çevirin ve kızartın.

3. Ton Balıklı Sandviç

Hazırlama süresi: 10 dakika

Malzemeler:

  • 2 dilim tost ekmeği

  • 1 kutu ton balığı

  • Yarım yemek kaşığı mayonez

  • 1 taze soğan

  • 1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu

  • 1 çay kaşığı hardal

  • Tuz

  • Marul

  • Limon

Yapılışı:

1. Konserve ton balığını süzün ve bir kaseye koyun.

2. Dereotu, taze soğan, tuz, limon, hardal ve mayonezi karıştırın. Üzerine ton balığını ekleyin.

3. Ekmeklerin üzerine önce marulu koyun.

4. Hazırladığınız karışımı ekmeğin üzerine sürün ve üzerini kapatın.

4. Yulaf Ezmeli Kurabiye

Hazırlama süresi: 10 dakika

Pişirme süresi: 15 dakika

Malzemeler:

  • 3 muz

  • 2 su bardağı yulaf

  • 1 yemek kaşığı kuru üzüm

  • 2 yemek kaşığı badem

  • 1 yemek kaşığı bal

  • 1 yemek kaşığı hindistan cevizi

Yapılışı:

1. Muzları ezin.

2. Tüm malzemeleri ve ezilmiş muzu karıştırın.

3. Bu karışımı buzdolabında 15 dakika bekletin.

4. Dinlenen hamura kurabiye şekli verin.

5. 160 derecelik fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirin.

5. Nohut Cipsi

Hazırlama süresi: 5 dakika

Pişirme süresi: 15 dakika

Malzemeler:

  • 3 su bardağı haşlanmış nohut

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 3 çay kaşığı kekik

  • 2 çay kaşığı kırmızı biber

  • 1 çay kaşığı karabiber

  • 2 çay kaşığı kimyon

  • 1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:

1. Nohudu bir gece önceden suda bekletin.

2. Suda ıslattığınız nohutları haşlayın.

3. Haşlanmış nohutları baharatlar ve zeytinyağı ile karıştırın.

4. Nohutları fırın tepsisine dizip 180 derecede 20-25 dakika pişirin.

6. Randevu Topları

Hazırlama süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 25 dakika

Malzemeler:

  • 180 gr hurma

  • 1 su bardağı fındık

  • Hindistan cevizi

  • Kakao

Yapılışı:

1. Fındıkları ve hurmaları rondodan çekin.

2. Hazırladığınız karışıma top şekli verin.

3. Bu topları kakao ve hindistan cevizine bulayarak süsleyebilirsiniz.

7. Falafel

Hazırlama süresi: 15 dakika

Pişirme süresi: 30 dakika

Malzemeler:

  • 2 su bardağı haşlanmış nohut

  • 5-6 parça maydanoz

  • 1 soğan

  • 2 diş sarımsak

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 1 çay kaşığı galeta unu

  • 1 yumurta

  • 1 çay kaşığı kimyon

  • 1 çay kaşığı karabiber

Yapılışı:

1. Haşlanmış nohut, zeytinyağı, baharatlar, soğan ve sarımsağı kavurun.

2. Maydanozu ince ince kıyın.

3. Maydanozu, galeta ununu ve yumurtayı ekleyin ve iyice karıştırın.

4. Hazırladığınız bu harçtan toplar yapıp fırın tepsisine dizin.

5. Fırın tepsisine yerleştirdikten sonra üzerlerine bastırın.

6. 180 derecede 25 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin.

8. Tuzlu Karamelli Şekerleme

Hazırlama süresi: 5 dakika

Pişirme süresi: 10 dakika

Malzemeler:

  • 240 ml yoğunlaştırılmış süt

  • 115 gr tuzsuz tereyağı

  • 180 gr esmer şeker

  • 200 gr beyaz çikolata

  • deniz tuzu

Yapılışı:

1. Süt, şeker ve tereyağını bir sos tenceresinde kısık ateşte şeker eriyene kadar pişirin.

2. Karışım kaynamaya başlayınca koyulaşana kadar karıştırın.

3. Karamel karışımını ocaktan alın ve beyaz çikolatayı ekleyin.

4. Karışımı kalıba dökün ve üzerini düzeltin.

5. Kalıba döktüğünüz karışımın üzerine tuz serpin.

6. Donması için en az 3-4 saat buzdolabında bekletin.

7. Dondurduktan sonra kare kare keserek servis yapın.

9. Elma Cipsleri

Hazırlama süresi: 5 dakika

Pişirme süresi: 60 dakika

Malzemeler:

  • 2 elma

  • yarım limon

  • Tarçın

Yapılışı:

1. Elmaları ince ince dilimleyin.

2. Dilimlenmiş elmaların üzerine 1-2 damla limon suyu damlatın ve elinizle dilimin üzerine yayın.

3. Fırın tepsisine dizdiğiniz elmaların üzerine tarçın serpin.

4. 100 derece fırında 1 saat pişirin.

10. Mısır Köpeği

Hazırlama süresi: 15 dakika

Pişirme süresi: 10 dakika

Malzemeler:

  • 10 sosis

  • 10 adet şiş

  • 1 yumurta

  • 1,5 su bardağı süt

  • 1,5 su bardağı mısır unu

  • 1 buçuk su bardağı su ve un

  • Çeyrek su bardağı şeker

  • 1 paket kabartma tozu

  • çeyrek çay kaşığı tuz

  • 1 yemek kaşığı bal

  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Yapılışı:

1. Mısır unu, un, şeker, kabartma tozu ve tuzu iyice karıştırın.

2. Yumurta, süt, yağ ve balı ekleyip iyice karıştırın.

3. Sosisleri çubukların üzerine geçirin.

4. Hazırladığınız karışımı uzun bir bardağa dökün.

5. Tüm sosisleri tek tek karışıma batırın ve sosisin her tarafının kaplandığından emin olun.

6. Hazırladığınız sucukları kızartarak servis edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu